Giällabiessie 23-25/3 2018

Inbjudan till umesamiskt språkbad i Gávtjávrrie/ Ammarnäs den 23-25

njukttjamánnuo/ mars 2018

 

 

Nu är det äntligen dags för språkbad igen! Vecka 12 anordnar Álgguogåhtie sedvanligt språkbad för föräldrar, ungdomar och barn. Tillsammans lär vi oss umesamiska utifrån våra egna förutsättningar.

 

Far- och mor föräldrar är också mycket varmt välkomna. All form av språkkunskap från den äldre generationen tas tacksamt emot.

 

Vi börjar språkbadet på fredag klockan 16.00 med språkpepp och middag. Vi avslutar med lunch på söndag. Temat för detta språkbad är gijrradálvvie- vårvinter så vi håller tummarna för mycket sol och värme.

 

 

Álgguogåhtie bjuder på undervisning, mat och logi men resan bekostas av medlemmarna själva!

Avgift för språkbad: 500 kr/ familj

Om du/ni inte har betalat medlemsvgiften för 2017 kan du/ni göra det till föreningens bankgiro 689-8720, uppge namn och adress vid inbetalning. Likadant gör du/ni för att bli medlem i Álgguogåhtie. Medlemsavgiften är 100 kr för enskild och 175 kr för familj.

 

Anmälan till språkbadet gör ni senast fredagen den 25/2 till Sophia Rehnfjell: rehnfjell@hotmail.com eller via telefon, 070-30 30 545

 

Detta språkbad genomförs med ekonomiskt stöd från Institutet för språk och folkminnen(ISOF), Sametinget, VLL, Lycksele- och Sorsele kommun.

 

 

Buerest båhtieme!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *